# Ingredienser
500 g majroer
1 hakket løg
25 g smør
1-2 tsk gul sennepspulver (Colman)
1½ dl bouillon
2 spsk citronsaft
hakket persille.
* Tilberedning
Skræl majroerne. Skær dem i 1/4 eller 1/8.
Svits dem let i smør sammen med hakket løg.
Tilsæt sennep og bland det godt med grønsagerne, inden
bouillon tilsættes.
Kog majroerne 5-8 min, til de er møre men ikke overkogte.
Smag grønsagsskyen til med citronsaft og drys hakket
persille over ved anretningen.
Serveres som tilbehør til lam, kalkun, stegt fisk, røget kød
m.m.
Majroesoufflé med champignon
# Ingredienser
500 g majroer
2 stilke bladselleri
2 æg
250 g brune champignon
salt, peber
3-4 spsk piskefløde.
* Tilberedning
Kog skrællede ituskårne majroer og fintsnittet bladselleri i
saltet vand,
til grønsagerne er meget møre. Hæld dem til afdrypning.
Damp grønsagerne tørre. Ryst af og til gryden, så alt vandet
fordamper.
Kør grønsagerne til mos i en foodprocessor, blender eller
med en elhåndpisker
sammen med æg og fløde.
Tilsæt hakkede champignon og smag mosen til med salt og
peber.
Fordel mosen i velsmurte cocotteforme/ovnfaste skåle og
bag den midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 min.
Serveres straks som forret med urtesmør eller som tilbehør
til kød.
Især godt til lam og kalv.
Opdateret: 19/11/2025