Kaviar æg

Kaviar æg 

 
Tid: 15 min. I alt 25 min. 4 portioner

 
# Ingredienser
4 æg
4-6 spsk lyserød eller sort kaviar
125 g mayonnaise
2-3 spsk ymer
1-2 fed hvidløg efter smag og størrelse
citronsaft
salt, hvid peber
Pynt:
tomatbåde
brøndkarse eller dild

 
TILBEHØR:
Ristet, groft rugbrød eller lun flute.

 
* Tilberedning
Kog æggene 8-9 min. Lad dem afkøle under koldt rindende vand.
Pil æggene og halver dem på langs. Pil forsigtig blommerne ud.
Fyld det tomme hul med kaviar.
Læg æggene på små tallerkener med den buede side opad.
Rør mayonnaisen lind med ymer og smag den til med knust hvidløg, salt, peber og citronsaft.
Mayonnaisen skal smage af rigeligt hvidløg.
Mayonnaisen fordeles over æggene.
Æggeblommer moses gennem en sigte over anretningerne.
Man bruger ikke alle blommerne.
Anretningerne pyntes med brøndkarse eller dild og små tomatbåde.

 
SERVERING:
Anretningerne sættes koldt indtil serveringen.
Kan evt. dækkes med plastfilm, hvis æggeblommen ikke er moset over.
Serveres med ristet, groft rugbrød eller lun flute.

 
VARIATIONER:

 
MAJORENS KAVIARÆG:
4 hårdkogte æg
1 bæger creme fraiche
1 glas lyserød eller ufarvet kaviar
1-2 tsk lys fransk dijonsennep
1 spsk finhakket skalotteløg
4 salatblade, fintklippet purløg.

 
* Tilberedning
Æggene halveres og lægges med den buede side opad på en lille tallerken med et salatblad.
Creme fraiche røres op med kaviar, sennep og løg og smages til. Fordeles over æggene.
Fintklippet purløg drysses over, og anretningen serveres med lun surbrødsflute.

 
KAVIARSNITTE: Pr. person.
½ skive groft, sønderjysk rugbrød smøres med smør, der er rørt op med fintrevet skalotteløg, fintklippet dild og finhakket estragon og persille.
På brødet lægges en krans af sort kaviar. I midten en rå æggeblomme.
Serveres på små tallerkener med en citronbåd og tomatbåd ved siden.

Kaviar æg

INFO:

Kaviar er saltet rogn fra visse fiskearter.

Forskellige arter stør leverer æg i en bearbejdet udgave: kaviar.

Æggene skal have en af følgende farver: Sorte, Sølvgrå, Lysegrå, Gulbrune

Ægte kaviar opdrættes fx i Frankrig, Italien og Sydamerika.

Lakserogn, er ikke kaviar

 


 

Opdateret: 16/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙