Hønsesalat

Hønsesalat

 
Forret, frokostret, natmad
Tid: 30 min. 4-6 portioner

 
# Ingredienser
300-400 g kogt, koldt hønse- eller kyllingekød,
3-5 stængler bladselleri
2-3 store æbler, ikke for sure

 
DRESSING:
100-150 g mayonnaise
½-1 dl ymer
lidt citronsaft
½-¼ tsk karry
salt, evt. lidt hvid peber.

 
* Tilberedning
Skær det kogte hønsekød i små firkanter eller tynde strimler.
Skræl evt. bladsellerien for træede tråde og skær den i små stykker.
Skræl æblerne og skær dem i terninger.
Læg æbleterningerne i vand med citronsaft, hvis
de ikke med det samme blandes i dressingen.

 
DRESSING:
Rør mayonnaise op med ymer og smag dressingen til med krydderier
og citronsaft.
Dressingen må ikke smage stærkt krydret af karry, kun ganske let krydret.

 
SERVERING:
Tag lidt hønsekød og bladselleri fra til pynt.
Bland resten sammen med æbleterningerne i dressingen.
Smag salaten til og anret den i en skål.
Pynt med bladselleri og hønsekød.
Server hønsesalaten til frokost, på kold buffet
eller til natmad. Franskbrød eller flute passer til.

 
VARIATION AF SALATEN:
1. Erstat bladselleri med groftreven rodselleri.

 
2. Udskilt bladselleri og æbler med rå champignonskiver og
friske eller optøede, ukogte fine ærter.
Smag dressingen til med tomatpuré og paprika i stedet for karry.
Garner salaten med hårdkogte æg skåret i kvarte.

 
TIPS:
Salaten kan laves til nogle timer i forvejen.
Blot den står tildækket og køligt.
Anvend den lysegrønne bladselleri fremfor den hvide.
Den lysegrønne sort er mere sprød, har ikke de træede tråde og
en bedre smag end den hvide.
Har man ikke en rest kogt hønsekød, er det nemmest at koge
en pakke dybfrosne kyllingebrystfileter.
De skal højst koge 10-15 min.
Kom en dusk persille, 1 skalotteløg og salt i kogevandet.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙