Tid: 40 min. I alt 3 time. 6 portioner
Samlet tid for de hors d'oeuvres, som er vist på billedet
# Ingredienser
ÆG MED TUNFISKMAYONNAISE:
Beregn ½ æg pro persona.
Smag 4-5 spsk mayonnaise til med dijonsennep, citronsaft og
2-3 spsk moset tunfisk naturel (fås på dåse).
Læg en klat mayonnaise på hvert halve æg og drys med karse.
Mayonnaise kan også krydres med finhakkede krydderurter,
for eksempel persille, basilikum og purløg. Tunfisk
udelades.
OLIVEN:
Sorte oliven og grønne oliven med rød peberfrugt eller
mandler anrettes i en skål.
Små syltede løg eller de meget små franske agurker,
cornichons, er også velegnet. Alle dele fås på glas.
SARDINER I OLIE:
Anrettes i en skål med citron lagt ved.
Sardiner i tomat, sardeller, marinerede muslinger (fås på
glas)
og tunfisk naturel dryppet med citronsaft og
drysset med kapers kan serveres i stedet for sardiner i
olie.
GRUNDMARINADE:
1 dl olie
1½ spsk vineddike
Salt og friskkværnet peber
evt. 1 tsk dijonsennep
evt. 1 fed knust hvidløg.
* Tilberedning
Pisk marinaden sammen og smag den til.
Denne marinade anvendes til de følgende anretninger.
RØDBEDER VINAIGRETTE:
Kog 3 aflange rødbeder. Gnid skindet af og skær dem i lange
stave.
Anret dem i en skål. Krydr marinaden med ekstra salt og
eddike,
da rødbeder er meget ferske.
Hæld marinade over rødbederne, mens de er lune.
Lad dem afkøle i marinaden og drys med hakket persille eller
hakket rå løg.
ARTISKOKHJERTER VINAIGRETTE:
Hæld væden fra artiskokhjerter eller -bunde. Dryp lidt
marinade over.
Anvend evt. citronsaft i stedet for vineddike.
Palmemarv eller asparges kan anrettes på samme måde.
BØNNESALAT:
Se opskriften i afsnittet om salater, lav ½ portion. Fra
samme afsnit, blot i mindre portioner, kan serveres Tomatsalat, Blomkålssalat
fra Middelhavet, Muslingesalat og Torskerognsalat.
ANDRE VARIATIONER TIL HORS D'OEUVRE:
Groftrevne gulerødder med grundmarinade.
Rå champignonskiver i marinade.
Tynde kogte porrer, skåret i 5 cm stykker og dryppet med
marinade.
Alle grønsagerne kan drysses med forskelligt hakket
kryddergrønt.
Tynde skiver hvidløgssalami dryppet med grundmarinade.
Skiver af tunge, skinke eller spegeskinke.
TIPS:
Til en hors d'oeuvre før en hovedret beregnes 3-8
forskellige ting
afhængigt af, hvad der skal serveres bagefter.
Her er blot nævnt nogle eksempler.
Hors d'oeuvres kan varieres i det uendelige, blot man tager
fantasien i brug;
Det er ikke meningen, man skal spise sig mæt i hors d'oeuvre,
den skal blot virke som en appetitvækker.
Det er mest praktisk at anrette hors d'oeuvre i små skåle.
Men den kan også anrettes på en tallerken,
blot man ikke lægger for meget af hver ting.
Til hors d'oeuvre serveres sprød flute og koldt smør.
Man kan glimrende anrette tingene om formiddagen,
så de får tid at trække I marinaden.
Skålene dækkes med ·plastfilm og sættes koldt.
Opdateret: 16/09/2025