
Serveres til stegt kalvekød, oksekød eller kylling.
Tid: 30 min. I alt: 35 min. 4-6 portioner
# Ingredienser
½-¾ kg champignon
1 peberfrugt
2 spsk olie
1 spsk hakket persille
1-2 tsk hakket frisk basilikum
eller timian
salt, friskkværnet peber
4--5 spsk reven parmesanost
50 g smør
* Tilberedning
Rens champignon. Skær peberfrugten i terninger.
Rist begge dele i olie.
Lad champignonerne småstege til de er møre, 5-8 min.
Tilsæt hakket kryddergrønt, salt og peber.
Læg champignonerne i et smurt ildfast fad. Drys reven ost
over.
Fordel smørklatter over.
Sæt fadet i ovnen ved 250°C eller under grill, til osten er
let gylden.
SERVERING:
Server champignonerne som forret med flute eller som
tilbehør til oksekød, kalvekød eller kylling.
VARIATION:
PIKANT CHAMPIGNONSAUCE:
# Ingredienser
30 g smør
1 dl finhakket løg
1 dl groftreven selleri
250 g grofthakkede champignon
¼-½ tsk oregano eller merian
3 flåede, grofthakkede tomater
2 dl kraftig bouillon eller rødvin, evt. halvt af hvert
salt og peber.
* Tilberedning
Damp løg og selleri i smørret, indtil løgene er klare uden
at brune.
Tilsæt de øvrige ingredienser, og kog saucen 10 min uden
låg.
Serveres til stegt kalvekød, oksekød eller kylling.
TIPS:
Rensning af champignon: Skær rodskiven af.
Skyl champignonerne under rindende vand.
Snavset fjernes evt. med en lille børste.
Skal større portioner renses, lægges champignonerne i en
skål.
En stor håndfuld groft salt drysses over. Nogle dråber vand
tilsættes.
Kør champignonerne godt rundt i skålen med hånden. Fyld
skålen med vand.
Løft champignonerne over i en sigte. Champignon må aldrig
ligge i vand.
Da champignon kan fås hele året, er dybfrysning ikke særlig
aktuelt.
Champignon kan ikke fryses rå. De skæres i skiver og ristes
i lidt smør.
Nedfryses i stegesmørret. Holdbarhed 3-4 mdr.
Opdateret: 14/09/2025