Fyldte peberfrugter med kylling

Fyldte peberfrugter med kylling


4 portioner 

 
# Ingredienser:
450 g hakket kyllingebryst
3 store peberfrugter (i alle farver)
2,4 dl kogt quinoa
2,4 dl hakkede tomater (på dåse eller friske)
1,2 dl smuldret fetaost
0,6 dl hakket rødløg
2 fed hvidløg, hakket
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret basilikum
1,2 tsk salt
1,4 tsk sort peber
1 spsk olie fx olivenolie
1 spsk citronsaft
Frisk persille til pynt (valgfrit)

 
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 190 °C.
Skær toppen af peberfrugterne, og fjern kerner og membraner.
Placer peberfrugterne oprejst i et ildfast fad.
Varm olie op i en stor stegepande ved middel varme.
Tilsæt det hakkede rødløg og det hakkede hvidløg, og
sauter, indtil det er blødt, 3-4 minutter.
Tilsæt det hakkede kyllingekød til stegepanden, og
steg det, indtil det er brunet og gennemstegt, 5-7 minutter.
Rør den kogte quinoa, hakkede tomater, fetaost, oregano,
basilikum, salt og sort peber i. Bland godt.
Fordel kyllingeblandingen jævnt i hver peberfrugt, og pak det forsigtigt ned.
Dryp citronsaft over de fyldte peberfrugter, og dæk fadet med alufolie.
Bag i den forvarmede ovn i 25 min.
Fjern folien, og bag i yderligere 10-15 min, eller
indtil peberfrugterne er møre.
Tag fadet ud af ovnen, og lad det køle lidt af, inden servering.
Pynt med frisk persille, hvis det ønskes.

 
Tips og variationer:
1. For en vegetarisk mulighed kan du erstatte hakket kylling med
sorte bønner eller linser.

 
2. Tilsæt hakket spinat eller grønkål til fyldet for ekstra næringsstoffer og smag.

 


 

Opdateret: 01/12/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙