Cæsar salat

Cæsar salat

 
forret eller frokostret
Tid: 30 min. 4-6 portioner

 
# Ingredienser
1 Cossalat/romainesalat el. kinesisk kål
½ fed hvidløg
1 æg, (kogt 1 minut)
3 skiver daggammelt franskbrød
olie
4 ansjosfileter
saft fra ca. ½ citron
ca. 3-4 spsk revet parmesan ost

 
MARINADE:
4 spsk olie
ca. 1 spsk rødvinseddike
salt, friskkværnet peber
½ fed knust hvidløg.

 
* Tilberedning
Gør alt klar i køkkenet, men tillav salaten ved bordet.
Skyl salaten, del den til løse blade og tør hvert blad omhyggeligt.
Skær dem i 2 cm brede stykker.
Gnid salatskålen med et overskåret fed hvidløg.
Kog ægget 1 minut, læg det i en skål og kom lidt af det varme vand over.
Det skal være meget blødt og nærmest råt.
Skær skorpen fra franskbrødet, skær det i terninger og
rist dem gyldne i olie. Læg dem på fedtsugende papir.
Hak ansjosfileterne meget fint.
Pisk marinaden sammen af nævnte ingredienser.
Anret alt på et rullebord eller en stor bakke og
tag det ind til bordet.
Husk også salatsæt, citronen og en gaffel.

 
Sådan blandes salaten:
Kom marinaden i salatskålen.
Flæk ægget og skrab alt ud af skallen.
Pisk marinaden og ægget sammen med en gaffel,
til alt er blandet godt.
Tilsæt salaten, brødterninger, hakket ansjos og
bland salaten godt.
Stik en gaffel i citronen og pres saften over salaten.
Så lidt friskkværnet peber.
Drys til sidst parmesanost over, ikke alt på en gang.
Bland salaten godt til osten har suget al marinaden.
Så igen lidt mere ost, til salaten nærmest virker tør.

 
SERVERING:
Fordel salaten på små tallerkener og server
den som frokostret eller forret.

 
TIPS:
Kunsten ved at lave en rigtig cæsar salat er,
at den skal være tør ved serveringen.
Der må Ikke ligge en dråbe marinade i bunden af salatskålen.
Man kan ikke anvende andre salattyper end den her nævnte cossalat,
også kaldet romainesalat samt kinesisk kål.
Den dyrkes få steder her i landet og fås importeret i vintermånederne.
Den er for øvrigt nem at dyrke i haven.
Grunden til at almindelig hovedsalat eller icebergsalat ikke kan bruges er,
at den ikke er robust nok og derfor bliver blød under tilberedningen.
Tilberedningen af cæsar-salat ved bordet er en festlig optakt
til en god middag eller en hyggelig pause ved en god frokost.
Cæsar-salat kan aldrig serveres som tilbehør, kun som forret eller frokostret.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙