IRISH COFFEE:
1 tsk sukker (kan udelades) blandes i et krus med 3 spsk whisky (irsk) og lidt skoldhed kaffe.
Rør til sukkeret er opløst. Fyld kruset op med kaffe og læg
2-3 spsk flødeskum over.
TANTE BRUN:
Tilberedes som irsk kaffe. Udelad sukker. Anvend 3-4 spsk
brun Heering eller
anden curacao i stedet for whisky. Tilsæt lidt vanilje til
flødeskummet.
NÜRNBERGER-KAFFE:
Tilberedes som irsk kaffe, men med brandy i stedet for
whisky.
RÜDESHEIMER KAFFEE
Kaffen drikkes af et specielt krus uden hank, og drikken består af varm brandy,
der hældes på sukker, hvorefter der sættes ild til.
Varm kaffe hældes over og toppes med en klat flødeskum.
Det er absolut et must at prøve en Rüdesheimer Kaffee.
RØDVINSTODDY:
Varm 2-3 dl rødvin og tilsæt evt. 1-2 tsk sukker og 1 spsk
appelsinsaft.
Rødvinen må ikke koge. Hæld den i et krus og tilsæt kogende
vand.
KRYDRET GROG:
Læg 1 spsk sukker, lidt reven muskatnød og 1 skive citron i
et krus.
Tilsæt 4-5 spsk rom. Fyld kruset op med kogende vand.
TE - DER LUNER:
Bland 1 tsk sukker og et nip stødt nellike i et krus. Læg en
appelsinskive over.
Fyld kruset ¾ op med skoldhed, stærk te. Tilsæt 2-3 spsk
solbærrom eller solbærvin.
Der kan også anvendes lige dele solbærsaft og rom.
DJÆVLEKAFFE:
Til ca. 6 krus.
1 dl varm kaffe, 4 cm let knust kanel, 1 strimmel
citronskal, 1 dl vodka/neutral snaps,
4 spsk curacao, 6-8 dl meget varm kaffe. Evt. flødeskum.
Bland den ene dl kaffe med let knust kanel og citronskal og
lad det trække 10 min.
Si blandingen og tilsæt snaps, likør og kaffe.
Fordel straks djævlekaffen i krus og læg evt. en klat
flødeskum over.
I stedet for curacao kan bruges cacaolikør.
VINTERTODDY:
Ca. 8-10 krus.
1 appelsin, ½ citron, 3½ dl vand, 4 cm kanel, 2 hele
kardemomme, 1 lille stk. hel ingefær,
2-3 dl solbær-, hyldebær- eller kirsebærsaft, 1 fl. rødvin,
evt. 1-2 spsk sukker.
*
Skræl appelsin og citron tyndt og kog skrællerne i vand med
krydderier
i 10 min ved svag varme.
Sluk for gryden. Hæld saft, rødvin og evt. sukker samt
saften fra appelsinen og
den halve citron i gryden.
Dæk gryden med låg. Lad toddyen trække to timer, gerne
længere.
Si krydderier og skræl fra.
Varm toddyen op under låg til ca. 70°C og server den rygende
varm.
Ønsker man toddyen mere stærk tilsættes en sjat vodka eller
neutral snaps.
En skive appelsin kan sættes på kanten af kruset.
Opdateret: 18/10/2025