
# Ingredienser
1½ liter hvidvin
½ fl. tør vermouth
3 æbler
2-3 appelsiner
250 g jordbær, kirsebær eller hindbær
3-4 fl. ginger ale (ginger special)
TILBEHØR:
Rå grønsager, dip, drinksnacks, melon med spegeskinke.
* Tilberedning
Bland hvidvin og vermouth. Skær æblerne i terninger.
Skær appelsinerne i tynde skiver og skær skiverne i kvarte.
Nip jordbærrene. Bland frugten i bowlen og lad den trække
koldt nogle timer.
SERVERING:
Lige før serveringen tilsættes iskold ginger ale.
Hvidvinsbowlen hældes i en stor glasbowle/skål og øses op i
glas med potageske.
Hertil kan serveres rå grønsager, dip, drinksnacks og melon
med spegeskinke.
RÅ GRØNSAGER:
Skær gulerødder, agurk, bladselleri, fennikel i stave og sæt
grønsagerne i isvand nogle timer,
så de bliver ekstra sprøde. Hæld vandet fra inden
serveringen.
Rå champignon og rå blomkålsbuketter serveres i skåle.
2-3 slags forskellige grønsager er tilstrækkeligt.
AVOCADODIP:
Pil skindet af en moden avocado, flæk den, tag stenen ud og
mos frugtkødet med en gaffel
eller kom det i en blender med 100 g hytteost,
citronsaft, salt, peber og 1 knsp cayennepeber.
Pisk eller blend
ingredienserne, til de er godt blandet.
Tilsæt evt. 1 tsk hakket estragon (1
knsp tørret).
CHILIDIP:
Rør 1 bæger creme fraiche op med 4 spsk chilisauce eller hot
ketchup, 1 fed knust hvidløg,
citronsaft, salt, peber og nogle dråber engelsk sauce.
Serveres kold.
KVARKDIP:
1 bæger mager kvark, 200 g, ca. 1 spsk hakket persille, ca.
1 spsk hakket merian (½ tsk tørret),
salt, peber, ca. 1-2 fed knust hvidløg,
citronsaft efter smag, 2-3 spsk fløde.
Rør alle ingredienserne sammen og smag til. Krydderurterne
kan varieres med dild, karse, purløg, basilikum, citronmelisse, estragon m.m.
MELON MED SPEGESKINKE:
Skær honningmelon i terninger. Skær fedtet fra spegeskinke,
skåret i tynde skiver.
Del hver skive i 2-3 stykker og vikl dem om
melonterningerne. Fastgør med pind.
VARIATION AF BOWLE:
RØDVINSBOWLE:
1½ l landvin eller rosevin, 2 fl.,
2-3 dl portvin
3 bananer
2 appelsiner
1 citron, evt. ½ grapefrugt
3-4 fl. apollinaris.
Bland vinen med bananskiver,
appelsinskiver skåret i kvarte, skræl let citron, skåret i skiver og
derefter
i kvarte. Sæt drikken koldt nogle timer.
Lige inden serveringen blandes iskold
apollinaris og terninger af grapefrugt i bowlen.
NYTÅRSPUNCH:
frisk skrællet ananas skåret i terninger, 2 spsk sukker, 2
dl madeira, tynde skiver af 2 citroner,
2 flasker iskold mousserende vin.
Drys ananasterningerne med sukker og overhæld dem med
madeira. Trækker 8 timer.
Lige før serveringen hældes de i en bowle eller skål,
overhældes med iskold mousserende vin og serveres omgående. Punchen kan
tilsættes friske druer.
Opdateret: 18/10/2025