Hvidvinsbowle

Hvidvinsbowle

 
# Ingredienser
1½ liter hvidvin
½ fl. tør vermouth
3 æbler
2-3 appelsiner
250 g jordbær, kirsebær eller hindbær
3-4 fl. ginger ale (ginger special)

 
TILBEHØR:
Rå grønsager, dip, drinksnacks, melon med spegeskinke.

 
* Tilberedning
Bland hvidvin og vermouth. Skær æblerne i terninger.
Skær appelsinerne i tynde skiver og skær skiverne i kvarte.
Nip jordbærrene. Bland frugten i bowlen og lad den trække koldt nogle timer.

 
SERVERING:
Lige før serveringen tilsættes iskold ginger ale.
Hvidvinsbowlen hældes i en stor glasbowle/skål og øses op i glas med potageske.
Hertil kan serveres rå grønsager, dip, drinksnacks og melon med spegeskinke.

 
RÅ GRØNSAGER:
Skær gulerødder, agurk, bladselleri, fennikel i stave og sæt grønsagerne i isvand nogle timer,
så de bliver ekstra sprøde. Hæld vandet fra inden serveringen.
Rå champignon og rå blomkålsbuketter serveres i skåle.
2-3 slags forskellige grønsager er tilstrækkeligt.

 
AVOCADODIP:
Pil skindet af en moden avocado, flæk den, tag stenen ud og mos frugtkødet med en gaffel 
eller kom det i en blender med 100 g hytteost, citronsaft, salt, peber og 1 knsp cayennepeber. 
Pisk eller blend ingredienserne, til de er godt blandet. 
Tilsæt evt. 1 tsk hakket estragon (1 knsp tørret).

 
CHILIDIP:
Rør 1 bæger creme fraiche op med 4 spsk chilisauce eller hot ketchup, 1 fed knust hvidløg, 
citronsaft, salt, peber og nogle dråber engelsk sauce.
Serveres kold.

 
KVARKDIP:
1 bæger mager kvark, 200 g, ca. 1 spsk hakket persille, ca. 1 spsk hakket merian (½ tsk tørret), 
salt, peber, ca. 1-2 fed knust hvidløg, citronsaft efter smag, 2-3 spsk fløde.
Rør alle ingredienserne sammen og smag til. Krydderurterne kan varieres med dild, karse, purløg, basilikum, citronmelisse, estragon m.m.

 
MELON MED SPEGESKINKE:
Skær honningmelon i terninger. Skær fedtet fra spegeskinke, skåret i tynde skiver.
Del hver skive i 2-3 stykker og vikl dem om melonterningerne. Fastgør med pind.

 
VARIATION AF BOWLE:

 
RØDVINSBOWLE:
1½ l landvin eller rosevin, 2 fl.,
2-3 dl portvin
3 bananer
2 appelsiner
1 citron, evt. ½ grapefrugt
3-4 fl. apollinaris. 
Bland vinen med bananskiver, appelsinskiver skåret i kvarte, skræl let citron, skåret i ski­ver og 
derefter i kvarte. Sæt drikken koldt nogle timer. 
Lige inden serveringen blan­des iskold apollinaris og terninger af grape­frugt i bowlen.

 
NYTÅRSPUNCH:
frisk skrællet ananas skåret i terninger, 2 spsk sukker, 2 dl madeira, tynde skiver af 2 citroner, 
2 flasker iskold mousserende vin.
Drys ananasterningerne med sukker og overhæld dem med madeira. Trækker 8 timer.
Lige før serveringen hældes de i en bowle eller skål, overhældes med iskold mousse­rende vin og serveres omgående. Punchen kan tilsættes friske druer.

 


 

Opdateret: 18/10/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙