Æbletærte

Æbletærte 


Tid: 30 min. I alt: 45 min. 6 portioner

 
# Ingredienser
1 færdigkøbt mørdejsbund, se tips
Creme:
3 æggeblommer
1-2 spsk sukker
1 spsk maizenamel
korn fra ca. 5 cm vaniljestang
2 dl fløde
Fyld:
4-6 madæbler
sukker
TILBEHØR:
Creme fraiche eller flødeskum.

 
* Tilberedning
Begynd med at tilberede cremen.
Pisk æggeblommer og sukker godt. Tilsæt maizenamel.
Flæk vaniljen, skrab kornene ud i fløden.
Kog også selve stangen med i fløden.
Pisk lidt af den kogende fløde i æggemassen.
Hæld æggemassen op i resten af den kogende fløde.
Pisk cremen godt igennem.
Varm cremen langsomt op under konstant omrøring i
ottetalsbevægelser, hele tiden i skiftende retninger.
Varm cremen op til lige under kogepunktet.
Tag gryden af varmen. Hæld straks cremen op i en skål.
Drys lidt sukker over, så den ikke trækker skind.
Lad cremen blive næsten kold.
Skræl æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset.
Skær derefter æblestykkerne i tynde både.
Læg æblestykkerne i vand tilsat citronsaft efterhånden
som de skæres ud, så misfarvning undgås.

 
Læg mørdejsbunden på en tør bageplade.
Smør cremen ud i et jævnt lag.
Læg derefter velafdryppede æblebåde på,
tæt sammen i et pænt mønster.
Drys et godt lag sukker over.
Sæt tærten på ovnristen midt i ovnen
ved 250°C til æblerne er møre og
sukkeret er begyndt at gyldne.

 
SERVERING:
Server tærten rygende varm eller lunken med
kold creme fraiche eller flødeskum.

 
VARIATION AF DESSERTEN:
I sæsonen kan tærten tilberedes af halverede,
udstenede sveskeblommer i stedet for æbler.
De lægges på cremen med den buede side opad.

 
TIPS:
Bestil en mørdejsbund hos bageren.
Den må ikke være for tynd og skal helst have 1-1½ cm kant.
En mørdejsbund uden kant kan dog også bruges.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙