Tid: 30 min. I alt: 1 time. 4-6 portioner
# Ingredienser
¼ kg rensede vinrabarber
100-125 g sukker
1 ½ spsk kartoffelmel
Marcipan dej:
4 æg
125 g blød, rå marcipan eller konfektmasse
3-6 spsk sukker
1 tsk reven citronskal
* Tilberedning
Rens rabarberne, skyl dem godt og lad dem dryppe af.
Skær dem i 3 cm lange stykker.
Læg rabarbersnitterne i et velsmurt, aflangt, ovnfast fad.
Bland sukker og kartoffelmel.
Drys blandingen over rabarberne og bland den godt med disse.
Dæk fadet med låg eller folie og stil det på ovnristen
midt·i ovnen
ved 175°C i ca. 20 min, til rabarberne er møre.
Lad dem afkøle lidt.
MARCIPANDEJ:
Blødgør marcipanmassen og tilsæt det ene æg (helt æg), under
piskning.
Pisk godt, helst med håndpisker, til marcipanen er næsten
klumpfri.
Tilsæt sukker, reven citronskal og de 3 øvrige æggeblommer.
Pisk massen til den er skummende.
Pisk hviderne, til de er meget stive.
Vend dem i marcipanmassen med let hånd og en dejskraber.
Hæld dejen over rabarberne.
Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 200°C i 20-30 min.
SERVERING: Server desserten varm, lunken eller kold.
VARIATION AF DESSERTEN I:
Desserten kan tilberedes med æblebåde eller stikkelsbær i
stedet for rabarber.
I begge tilfælde må frugten være dampet mør i ovnen ligesom
rabarberne.
Der skal være sukker drysset over, men kartoffelmelet kan
udelades.
II
Flødeskum smagt til med lidt flormelis og kornene fra ½-1
stang vanilje,
kan serveres til desserten. Er især nødvendig, når desserten
er kold.
III
Soft-ice eller vaniljeis smager dejligt til desserten, når
den serveres gloende varm.
TIPS:
Kartoffelmelet tilsættes rabarberne for at jævne dem lidt,
mens de mørner.
På samme måde laver man rabarberkompot i ovn.
Opdateret: 14/09/2025