Jordbærsmåkager

Jordbærsmåkager 

 
# Ingredienser:
1 ¾ kop hvedemel
½ tsk natron
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
½ kop usaltet smør, blødgjort
¾ kop sukker
1 stort æg
1 tsk vaniljeekstrakt
3 spsk jordbærsyltetøj
Rød frugtfarve (valgfrit)
Pynt: glasur, krymmel 
24 friske jordbær eller chokoladetoppe

 
Jordbærsmåkager

 
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 175 °C. Beklæd en bageplade med bagepapir.
I en skål piskes mel, bagepulver, bagepulver og salt sammen. Sæt til side.
I en stor skål piskes smør og sukker sammen, indtil det er let og luftigt.
Tilsæt æg, vaniljeekstrakt og jordbærsyltetøj, og bland det godt.
Tilsæt evt et par dråber rød frugtfarve for at fremhæve jordbærfarven.
Tilsæt gradvist de tørre ingredienser til de våde ingredienser, og
bland lige indtil det er blandet. Undgå at overblande.
Tag spiseskefulde store portioner af dejen og rul dem til kugler.
Placer dem med ca. 5 cm mellemrum på den forberedte bageplade.
Bag i 8-10 min, eller indtil kanterne er faste, men midten er blød.
Tag småkagerne ud af ovnen, pynt med glasur, krymmel og 
tryk straks et frisk jordbær eller et Hershey's Kiss ned i midten 
af hver småkage.
Lad småkagerne køle af på bagepladen i 5 min, før de flyttes 
over på en rist for at køle helt af.

 
Forberedelsestid: 15 min | Samlet tid: 25 min.|
Kcal: 110 kcal pr. småkage | 24 småkager

 


 

Opdateret: 30/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙