# Ingredienser:
1 ¾ kop hvedemel
½ tsk natron
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
½ kop usaltet smør,
blødgjort
¾ kop sukker
1 stort æg
1 tsk vaniljeekstrakt
3 spsk jordbærsyltetøj
Rød frugtfarve
(valgfrit)
Pynt: glasur, krymmel
24 friske jordbær eller chokoladetoppe
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 175
°C. Beklæd en bageplade med bagepapir.
I en skål piskes mel,
bagepulver, bagepulver og salt sammen. Sæt til side.
I en stor skål piskes
smør og sukker sammen, indtil det er let og luftigt.
Tilsæt æg,
vaniljeekstrakt og jordbærsyltetøj, og bland det godt.
Tilsæt evt et
par dråber rød frugtfarve for at fremhæve jordbærfarven.
Tilsæt gradvist de
tørre ingredienser til de våde ingredienser, og
bland lige indtil det
er blandet. Undgå at overblande.
Tag spiseskefulde
store portioner af dejen og rul dem til kugler.
Placer dem med ca. 5
cm mellemrum på den forberedte bageplade.
Bag i 8-10 min, eller
indtil kanterne er faste, men midten er blød.
Tag småkagerne ud af
ovnen, pynt med glasur, krymmel og
tryk straks et frisk jordbær eller et Hershey's Kiss ned i midten
af hver småkage.
Lad småkagerne køle af på bagepladen i 5 min, før de flyttes
over på en rist for at køle helt af.
Forberedelsestid: 15
min | Samlet tid: 25 min.|
Kcal: 110 kcal pr.
småkage | 24 småkager
Opdateret: 30/11/2025