Jordbær på min facon

Jordbær på min facon 

 
Tid: 15 min. 4 portioner

 
# Ingredienser
½-¾ kg flotte jordbær
1-2 spsk sukker
2½ dl piskefløde
30 g reven bitter chokolade
reven skal af 1 appelsin
Grand Marnier eller orangelikør

 
* Tilberedning
Skyl og nip bærrene.
Anret dem i en serveringsskål og drys lidt sukker over.
Pisk fløden og anret den. Stil den koldt.
Riv chokolade og appelsinskal.
Anret begge dele på små tallerkener.
Selve tilberedningen foregår ved bordet.

 
SERVERING:
Sæt alt på et anretterbord eller på en bakke ved
vært/værtindes kuvert, sammen med desserttallerkener.
Øs nogle jordbær op på tallerkenen. Mos dem let med en gaffel.
Bland bærrene med en klat flødeskum, reven chokolade og
reven appelsinskal.
Stænk lidt likør over og server for gæsten.


Jordbær på min facon
VARIATIONER AF DESSERTEN

 
1 Uden for jordbærsæsonen tilberedes denne dessert
med frosne, optøede bær.
Anvend de frosne bær uden sukker, så er du selv herre over,
hvor meget sukker, du ønsker drysset på.
De optøede bær anrettes i en skål med det meste af væden ved.
Ellers er fremgangsmåden den samme.

 
2 Udblød lige dele halverede jordbær og små terninger af frisk ananas i
Hvid Heering eller orangelikør i mindst 2 timer.
Køb en færdig vaniljeisrand og anret den, ved serveringen på et fad.
Fyld frugtsalaten i midten og dryp lagen både over bær og is.
Serveres straks.

 
TIPS:
Denne dessert egner sig ikke til servering for mere end 6 personer,
da det ellers vil tage for lang tid, inden alle gæsterne har faet deres
portion. Anretningen er jo et show i sig selv.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙