# Ingredienser:
150 g saltkiks fx TUC
60 g smeltet smør
2 æg
Til cheesecake-blandingen:
500 g flødeost (Philadelphia-type)
100 g creme fraiche
150 g revet cheddar
100 g revet mozzarella
3-4 friske jalapeños, uden kerner og finthakkede
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk røget paprika
Salt og peber efter smag
Til toppingen:
2-3 friske jalapeños, skåret i skiver
50 g sprød bacon, smuldret (valgfrit)
Et par friske krydderurter (persille eller purløg)
* Tilberedning:
Forvarm ovnen til 180 °C. Knus kiksene i en blender.
Bland med det smeltede smør, indtil du har en sandet
konsistens.
Beklæd bunden af en springform (ca. 20 cm i diameter) med
denne blanding,
og tryk den godt ned for at danne en kompakt bund.
Bag i 10 min, og lad den derefter køle af.
Bland flødeost og creme fraiche i en stor skål, indtil
blandingen er glat.
Vend cheddar, mozzarella, æg, hakkede jalapeños,
hvidløgspulver,
røget paprika, salt og peber i. Bland godt.
Hæld blandingen over den afkølede skorpe, og glat toppen ud
med en spatel.
Bag i en ovn ved 160°C i 45-50 min, eller indtil midten
er stiv, men let rynket.
Lad den køle helt af ved stuetemperatur, og
stil den derefter i køleskabet i mindst 4 timer (ideelt
natten over).
Før servering toppes cheesecaken med jalapeño-skiver, sprød
bacon og
friske krydderurter.
Tid: 20 min | Bagetid: 50 min | I alt: 1 time og 10 min |
350 kcal pr. portion | 8 Portioner
Opdateret: 30/11/2025