Jalapeño Cheesecake

Jalapeño Cheesecake 

 
# Ingredienser:
150 g saltkiks fx TUC
60 g smeltet smør
2 æg

 
Til cheesecake-blandingen:
500 g flødeost (Philadelphia-type)
100 g creme fraiche
150 g revet cheddar
100 g revet mozzarella
3-4 friske jalapeños, uden kerner og finthakkede
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk røget paprika
Salt og peber efter smag

 
Til toppingen:
2-3 friske jalapeños, skåret i skiver
50 g sprød bacon, smuldret (valgfrit)
Et par friske krydderurter (persille eller purløg)

 
* Tilberedning:
Forvarm ovnen til 180 °C. Knus kiksene i en blender.
Bland med det smeltede smør, indtil du har en sandet konsistens.
Beklæd bunden af en springform (ca. 20 cm i diameter) med denne blanding,
og tryk den godt ned for at danne en kompakt bund.
Bag i 10 min, og lad den derefter køle af.

 
Bland flødeost og creme fraiche i en stor skål, indtil blandingen er glat.
Vend cheddar, mozzarella, æg, hakkede jalapeños, hvidløgspulver,
røget paprika, salt og peber i. Bland godt.
Hæld blandingen over den afkølede skorpe, og glat toppen ud med en spatel.

 
Bag i en ovn ved 160°C i 45-50 min, eller indtil midten er stiv, men let rynket.
Lad den køle helt af ved stuetemperatur, og
stil den derefter i køleskabet i mindst 4 timer (ideelt natten over).

 
Før servering toppes cheesecaken med jalapeño-skiver, sprød bacon og
friske krydderurter.

 
Tid: 20 min | Bagetid: 50 min | I alt: 1 time og 10 min |
350 kcal pr. portion | 8 Portioner

 


 

Opdateret: 30/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙