
# Ingredienser:
200 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
½ tsk natron
¼ tsk salt
100 g sukker
2 æg
80 ml vegetabilsk olie
80 ml honning
1 tsk vaniljeekstrakt
120 ml mælk
1 moden fersken,
finthakket
Til flødeostglasur:
200 g flødeost, ved
stuetemperatur
100 g smør, ved
stuetemperatur
100 g flormelis
1 spsk honning
1 tsk vaniljeekstrakt
Ferskenskiver eller
-stykker til pynt (valgfrit)
* Tilberedning
Cupcakes:
Forvarm ovnen til
180°C. Klargør en cupcakeform med papirforme.
I en skål piskes mel,
bagepulver, natron og salt sammen.
I en anden skål piskes
æg og sukker sammen, indtil det er luftigt.
Tilsæt olie, honning
og vaniljeekstrakt, og pisk det sammen.
Vend de tørre
ingredienser i den våde blanding, skiftevis med mælk.
Bland, indtil det er helt
blandet. Vend forsigtigt hakkede ferskner i.
Fordel dejen i
formene, og fyld dem 2/3 op.
Bag i 18-20 min, eller
indtil en tandstik stukket i midten kommer ren ud.
Lad køle helt af.
Glasur:
Pisk flødeost og smør,
indtil det er lyst og luftigt.
Tilsæt flormelis,
honning og vaniljeekstrakt, og pisk igen, indtil det er blandet.
Smør eller sprøjt
glasuren over de afkølede cupcakes.
Pynt med
ferskenstykker, hvis det ønskes.
Tid: 20 min | Samlet
tid: 40 min | 280 kcal pr. cupcake | 12 cupcakes
Opdateret: 30/11/2025