Honning, fersken og flødeost cupcakes

Honning, fersken og flødeost cupcakes

 
# Ingredienser:
200 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
½ tsk natron
¼ tsk salt
100 g sukker
2 æg
80 ml vegetabilsk olie
80 ml honning
1 tsk vaniljeekstrakt
120 ml mælk
1 moden fersken, finthakket

 
Til flødeostglasur:
200 g flødeost, ved stuetemperatur
100 g smør, ved stuetemperatur
100 g flormelis
1 spsk honning
1 tsk vaniljeekstrakt

 
Ferskenskiver eller -stykker til pynt (valgfrit)

 
* Tilberedning
Cupcakes:
Forvarm ovnen til 180°C. Klargør en cupcakeform med papirforme.
I en skål piskes mel, bagepulver, natron og salt sammen.
I en anden skål piskes æg og sukker sammen, indtil det er luftigt.
Tilsæt olie, honning og vaniljeekstrakt, og pisk det sammen.
Vend de tørre ingredienser i den våde blanding, skiftevis med mælk.
Bland, indtil det er helt blandet. Vend forsigtigt hakkede ferskner i.
Fordel dejen i formene, og fyld dem 2/3 op.
Bag i 18-20 min, eller indtil en tandstik stukket i midten kommer ren ud.
Lad køle helt af.

 
Glasur:
Pisk flødeost og smør, indtil det er lyst og luftigt.
Tilsæt flormelis, honning og vaniljeekstrakt, og pisk igen, indtil det er blandet.
Smør eller sprøjt glasuren over de afkølede cupcakes.
Pynt med ferskenstykker, hvis det ønskes.

 
Tid: 20 min | Samlet tid: 40 min | 280 kcal pr. cupcake | 12 cupcakes

 


 

Opdateret: 30/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙