Smørhorn

Smørhorn 

 
Tid: 45 min. I alt 12-18 timer 20 min. ca 16 stk

 
SMØRHORN:
25 g gær
1 dl mælk-
100 g (ca. 1¾ dl) hvedemel
2 dl mælk
1 tsk salt
ca. 400 g (ca. 6¾ dl) hvedemel

 
TIL INDRULNING:
200 g smør.
PENSLING: Sammenpisket æg.

 
Udrør gæren med mælk. Bland ca. 100 g mel i gæren.
Dæk skålen med et fugtigt klæde og
sæt denne dej til hævning 1 time på et ikke for varmt sted.
Rør mælken i den bløde dej. Tilsæt salt og mel, så meget dejen kan tage.
Ælt den igennem på bordet til den er glat og blank.
Dejen skal være ret blød, men skal slippe hænder og bord.
Udrul dejen til et rektangel.
Skær koldt smør i tynde skiver, og læg skiverne ved siden af hinanden på 2/3 af dejen.
Fold den smørfrie side ind over 1/3 af smørret, og fold den smørbelagte side over.
Udrul dejen og fold den igen sammen som beskrevet, sådan at det er endestykkerne,
der foldes over hinanden.
Drej dejen ½ omgang og udrul og sammenfold igen.
Gentag dette endnu en gang, og pak dejen i plastfilm, og læg den i køleskabet til næste dag.
Halver dejen og udrul den til et rektangel ca. 3-4 mm tykt og ca. 20 cm bredt og 32 cm langt.
Skær dejen i strimler på tværs, 4 cm brede.
Sno hver strimmel modsat (se billedet) og form dem til hestesko.
Læg dem på plade med bagepapir.
Lad hornene hæve 15 min på et ikke for varmt sted.
Pensl med sammenpisket æg, og bag dem midt i ovnen ved 225°C i ca. 15 min.
Afkøl på bagerist. Hornene kan ikke flækkes, men spises nybagt med smør på bagsiden.

 
VARIATION:

 
GROVE HORN:
20 g gær
3 dl lunkent vand
50 g smør
1 tsk salt
150 g rugmel
ca. 200-225 g hvedemel.

 
Gæren udrøres med lunkent vand og tilsættes smeltet, lillefingervarmt smør, salt og rugmel.
Dejen æltes med så meget hvedemel, som den kan tage.
Hæver 45 min. Æltes igennem, deles.
Hver del udrulles til en cirkel, som skæres ud i 6 trekanter.
De rulles sammen fra den brede ende, sættes på snippen på plade med bagepapir og formes til horn. Efterhæver 20 min.
Pensles med sammenpisket æg og bages ved 225°C i 10-15 min.
Afkøles på bagerist, flækkes og spises med smør.

 
TIPS:
Dejen til smørhorn kan også deles og udrulles til en cirkel, som skæres
ud i 8 trekanter. Rulles sammen og formes til horn.
Disse horn kan flækkes og smøres med smør, men de er meget skøre.

 


 

Opdateret: 18/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙