Tid: 30 min. I alt: 2¼ time. 4-6 portioner
# Ingredienser
1 lille franskbrød uden birkes
200 g flødeost
1 spsk mælk
3 hårdkogte, hakkede æg
200 g skinke, tunge eller hamburgerryg, skåret i terninger
100 g groftreven, mellemlagret ost
½-1 hakket grøn peberfrugt
½-1 hakket rød peberfrugt
1 tsk lys dijonsennep
friskkværnet peber
TILBEHØR:
Peberringe, evt. grøn salat.
* Tilberedning
Skær brødet igennem på langs og fjern krummen, så der er ca.
1½ cm tilbage i hver halvdel.
Bland alle ingredienserne sammen. Fyld hver brødhalvdel med
fyldet.
Læg en tynd skive af den udtagne krumme over den ene
brødhalvdel.
Læg de to halve brød sammen. Pak brødet fast sammen i
alufolie.
Tryk pakken lidt, for at være sikker på, at brødet hænger
sammen og der ikke er lufthuller.
Læg brødet koldt.
SERVERING
Skær brødet i tynde skiver og server det med peberringe og
evt. grøn salat.
VARIATIONER
Server tomatsalat samt små syltede løg og agurker til
brødet.
Indbagte sardiner
#
Butterdej à la minute:
125 g iskoldt smør
125 g mel
ca. 2 spsk koldt vand
1 tsk eddike
Fyld:
6 sardiner i olie
2 skiver citron uden skræl
1 tsk hakket basilikum (¼ tsk tørret)
1 flået tomat.
Pensling og pynt:
Sesamfrø eller groft salt.
Dej: Skær koldt smør i små terninger og smuldr det i melet.
Saml dejen hurtig med vand og eddike, uden at ælte den for
meget.
Læg dejen koldt ½ time. Rul dejen ud og fold den sammen.
Gentag dette tre gange. Læg dejen koldt 1 time.
Udrul dejen på et melet bord 3-4 mm tyk.
Hæld olien fra sardinerne. Åbn dem forsigtig og fjern
rygbenet.
Skær citronskiverne og tomaten (uden kerner) i meget små
terninger og
bland det med basilikum. Fordel fyldet i sardinerne.
Skær dejen ud i 6 firkanter ca. 16x12 cm.
Læg en sardin midt på hvert dejstykke. Fold den ene dejside
over. Pensl med æg.
Fold endestykkerne ind. Pensl med æg. Fold den anden dejside
over.
Læg dejpakkerne på sammenføjningen på bageplade beklædt med
bagepapir.
Pensl med æg. Drys med sesamfrø eller groft salt.
Bag brødene midt i ovnen ved 225°C i ca. 15 min.
Serveres varme med marinerede asparges, drysset med æg eller
med en grøn salat.
I stedet for sardiner kan bruges fedsild i tomat eller
røgede kippers fra dåse.
Skinkehorn:
#
1 portion butterdej à la minute
75 g flødeost med purløg
75 g hakket skinke/hamburgerryg
2 spsk finhakket peberfrugt.
*
Udrul dejen til en cirkel. Del den i 6 trekanter.
Rør osten sammen med skinke og peberfrugt og læg en spsk på
den brede ende af trekanten.
Tril dejen sammen og sæt brødene på sammenføjningen på
bageplade.
Form dem til horn. Pensl med æg. Bag dem midt i ovnen ved
225°C i ca. 15 min.
Serveres med tomat/agurkesalat drysset med kryddergrønt.
I stedet for skinke kan bruges tunge eller spegepølse.
TIPS:
Til de to sidstnævnte opskrifter kan anvendes færdigkøbt
butterdej.
Indbagte sardiner og skinkehorn kan fryses - Holdbarhed 3
mdr.
Opdateret: 17/10/2025