
Tid: 10 min. I alt: 20 min. 4 portioner
# Ingredienser
¾-1 kg frisk spinat eller 1 stor pakke
dybfrossen, helbladet spinat
50 g smør
salt, hvid peber
ca. 1 dl piskefløde Pynt:
1-2 hårdkogte æg
* Tilberedning
Nip frisk spinat for grove stilke. Skyl den i flere hold
koldt vand. Ryst spinaten fri for vand.
Damp den i en tykbundet gryde med det vand, der hænger ved,
til den falder sammen.
Tag spinaten op og hak den groft på et bræt med en kniv.
Optø frossen spinat så meget, at den kan hakkes groft.
Derefter er fremgangsmåden ens. Smelt smørret i en gryde.
Tilsæt spinat, krydderier og fløde. Damp spinaten uden låg,
til den er mør.
SERVERING:
Anret spinaten og læg hårdkogte æg skåret i kvarte over.
Serveres til stegt og røget fisk, skinke, hamburgerryg,
frikadeller samt andre kød- og æggeretter.
VARIATIONER
1. Smag flødestuvet spinat til med lidt reven muskatnød,
hvis det passer til den ret, spinaten serveres til.
2. Lad den kogte spinat løbe godt af i en sigte og knug mest
mulig vand af.
Svits spinaten i rigelig gyldent smør på panden.
Smag spinaten til med salt, friskkværnet peber og reven
muskatnød.
3. STUVET HAKKET SPINAT:
# Ingredienser
1 stor pakke dybfrossen hakket spinat.
Stuvning:
2 spsk mel
2½ dl mælk eller fløde evt. halvt af hvert
35 g smør, salt, hvid peber.
* Tilberedning
Udrør melet i en tykbundet gryde til en jævning med
halvdelen af væsken.
Tilsæt resten af væsken under piskning, mens stuvningen
koger op.
Læg den frosne spinatblok og smør i gryden, og tø spinaten
op ved svag varme under låg.
Rør af og til. Smag spinaten til med salt og peber
TIPS:
Spinat er velegnet til dybfrysning, men det kan ikke betale
sig at fryse den selv.
Det er et stort arbejde selv at fryse spinat, og den
industrifrosne er ikke dyr og af god kvalitet.
Opdateret: 14/09/2025