
Tid 20 min. ialt: 1 time. 4 portioner
# Ingredienser
8 meget store løg
½ kg hakket flæskekød
2 æg
2 spsk mel
ca. 2 dl mælk eller fløde
1-1½ tsk salt
1 tsk mild paprika
50 g smør/margarine
1-2 dl bouillon
1 dl piskefløde
TILBEHØR:
flute
tomatsalat.
* Tilberedning
Pll løgene. Kog dem 5 min. Overhæld dem med koldt vand.
Skær et låg af hvert løg ved toppen og udhul løgene,
d.v.s. tag de fleste af skælbladene ud, så der kun er ca. 2
tilbage.
Rør farsen sammen med æg, mel, mælk/fløde og krydderier.
Fyld løgene med farsen.
Læg låg på og ombind løgene med bomuldsgarn.
Brun løgene i gyldent fedtstof. Vend dem med to grydeskeer.
Drys lidt salt og peber over løgene og hæld bouillon ved.
Dæk gryden med låg, og lad løgene mørne ved svag varme på
ca. ½ time.
Tag løgene op af gryden og fjern bomuldsgarnet.
Tilsæt piskefløde og indkog saucen lidt; smag den til med
salt og paprika.
SERVERING:
Løgene anrettes på et halvdybt fad, og saucen hældes over.
Sprød flute og tomatsalat serveres til.
VARIATION AF RETTEN
FARSERET BLOMKÅL:
1 mellemstort blomkålshoved
½ kg hakket kalvekød eller en blanding af kalve- og
flæskekød
1 æg
2 skiver afskorpet franskbrød
ca ½ dl mælk
1½ tsk salt, ¼ tsk peber
1 tsk kommen (kan udelades eller erstattes med ¼ tsk muskat)
ca. 4 spsk reven ost
15 g smeltet smør/margarine.
* Tilberedning
Blomkålshovedet koges i velsaltet vand, til det er knapt
mørt.
Lægges forsigtigt til afdrypning i en sigte.
Kødet blandes med æg, franskbrød udblødt i mælk samt krydderier.
Blomkålen lægges i et velsmurt ildfast fad.
Farsen smøres over, så kålen helt er dækket.
Reven ost drysses over og dryppes med smeltet fedtstof.
Fadet sættes på ovnristen midt i ovnen ved 200°C i 20-30
min.
Retten serveres med brasede kartofler og smeltet smør
blandet op med lidt blomkålsvand og koncentreret tomatpuré.
TIPS:
Bliver der fars til overs til de farserede løg, formes det
til kødboller,
som brunes og steges sammen med løgene.
Indmaden fra løgene kan anvendes i en pureret suppe eller
gryderet.
Man kan også lave en let flødestuvning og koge løgene møre
heri.
Den krydres med muskat og serveres som tilbehør til
frikadeller, karbonader eller stegt lever.
Opdateret: 14/09/2025